Meny

Skattjakt (f-klass – åk 1)

”Om Löfstad en dag råkar komma i nöd, så har jag grävt ner skatten under……” 

Slottets första byggherre på 1600-talet hann aldrig avsluta sin mening innan han tog sitt sista andetag. Det är många genom åren som försökt att hitta Axels skatt. På denna visning får barnen hjälpa till att leta efter den nergrävda skatten. Genom karta och ledtrådar engageras barnen i sökandet samtidigt som de får höra spännande historier från Löfstad slott. 50-60 min.

Sagor, sägner och spökerier (f-klass – åk 6)

Det finns många spännande historier kring Löfstad slott. En del är sanna – andra är påhittade. Här får barnen lära sig vad som är saga, sägen och sanning – och om barnen vågar – en och annan spökhistoria! 
50-60 min.

Visning av slottet (f-klass – gymnasiet)

Vi tar er med på en resa som sträcker sig över 350 år och fyra sekler. Från det ursprungliga slottet som byggdes på 1600-talet till den sista ägarinnan som gick bort 1926. Vi berättar om herrskap och tjänstefolk och hur livet tedde sig på ett slott förr i tiden. Visningen går även att anpassa för olika teman. Diskutera med oss vid bokningen. 
50-60 min.

Lurad på Löfstad (åk 6 – gymnasiet)

I denna visning ingår det även en frågelek där deltagarna gissar på olika föremål med anknytning till slottet. En rolig och annorlunda utmaning. Tävla en och en, i par eller i grupp. 
75 min

Julvisning (f-klass – gymnasiet)

Hur firades julen på ett slott förr i tiden? Vad åt de, vad gav de varandra i julklapp, vad hade de för traditioner? Slottet är julpyntat och vi bjuder på Löfstads egna pepparkakor. Kan endast bokas i december.
50-60 min.

Alla skolvisningar kostar 500 kr per grupp för skolor i Östergötland. Bokas på telefon: 011-335067 eller lofstad.slott@ostergotlandsmuseum.se