Gå till huvudinnehållet Gå till sidfoten
Meny

Parkering

Parkeringen ligger precis vid uppfarten till slottet. Sedan är det en promenad på ca 150 meter till borggården. Handikapparkering finns på anvisad plats närmare slottet vid den vita ekonomibyggnaden. Har du svårt att gå eller använder rullstol får bil givetvis köras ända upp till borggården för att släppa av, men måste sedan parkeras på anvisad plats. Observera att under vissa evenemang tex Jul på Löfstad går det inte att köra upp på borggården, kontakta oss direkt via telefon eller mail för att få information om hur ni ska köra istället.

Besökstoaletter

Besökstoaletter finns mellan parkeringen och slottet, bakom den vita ekonomibyggnaden. En av toaletterna är handikappanpassad med ramp för rullstol. Där finns även skötbord. Passa på att besöka toaletten innan visningen, det finns ingen besökstoalett på borggården eller i slottet.

Slottet

Slottet är en kulturbyggnad och är bara delvis handikappanpassat. Från borggården finns en ramp som kan läggas ut till trappan vid huvudentrén. Med trapphissen tar man sig upp till paradvåningen där de guidade visningarna hålls. Till köksvåningen finns ingen hiss.

Slottsbutiken

Slottsbutiken är placerad i det gamla herrskapsstallet, där golvet är mycket ojämnt.

Audioguider

För våra gäster som inte är svensktalande finns audioguider på engelska samt tyska. Meddela personalen vid biljettköp.

Slottsparken

Slottsparken nås lättast via parkeringen vid infarten till området. Det går även att nå parken via borggården när slottet är öppet. Under några månader på vintern är vägen till parken via borggården dock avstängd på grund av snö och is. Gångarna i parken sandas inte på vintertid.